Ce poţi schimba

Aş putea să îţi vorbesc despre vara care se termină, lăsându-ne pe toţi cu acel sentiment puţin înfricoşător ca timpul trece repede, mult prea repede. Aş putea să îţi spun că îţi înţeleg dorul de mare, de zilele în care puteai face ce voiai tu, fără agenda şi fără griji. Însă cu ce te-ar ajuta? Poţi schimba faptul că vine toamna? E atât de rău să fie toamnă, până la urmă? Vremea pare să fie frumoasă în continuare. Poate ai bunici, rude, care au vie şi piersici plini de rod. Bucură-te de toate astea! Şi gândeşte-te că există unii oameni, nu dau nume, care nu, nu au avut vacanţa de vară. Eşti norocos(oasă), crede-mă!

De aceea, mai departe, îţi voi vorbi despre ceva ce poţi schimba. Stă în puterea ta. Am primit zilele trecute un mail de la Viitor Plus, care spunea aşa :

„Anul acesta strângem fonduri pentru cauza „Pădurea Copiilor”, din cadrul proiectului Adoptă un Copac, proiect care are ca scop împădurirea de terenuri agricole degradate prin strângere de fonduri din sectorul privat (firme și persoane fizice) în cadrul căruia s-au plantat până în prezent peste 155.000 de puieți, echivalentul a 24,5 hectare,  în 4 locații diferite.

Obiectivul principal al „Pădurii Copiilor” este plantarea a câte un puiet pentru fiecare nou-născut. Pentru început strângem fondurile necesare plantării a 30.000 de puieţi pentru fiecare nou-născut din București.

Dorinţa noastră este de a strânge aceste fonduri prin atragerea de alergători care să susţină cauza şi să participe la una din cursele Maratonului Internaţional Bucureşti, ce va avea loc în data de 9 octombrie.”

Mie proiectul şi cauza mi se par cum nu se poate mai frumoase şi nobile. Şi te invit să te alături acestor oameni. Înainte să îţi urez o săptămână excelentă, te mai invit doar să arunci o privire, dacă nu ai făcut-o deja, asupra principalelor articole de săptămâna trecută: Frankfurt, Mont Saint Michel, Heidelberg, Franţa…Stai aproape, urmează multe altele şi mai şi!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.