Gata vacanţa, ne pregătim de şcoală?

Gata vacanţa, ne pregătim de şcoală?

Îmi spunea un prieten, acum câteva zile, că singura soluţie pentru depresia post-vacanţă sau post-concediu este să ai pregătite deja alte planuri de călătorie. De acord, aşa ar fi ideal. Problema planurilor se pune diferit la noi, ăştia care avem o LumeaMică ce ne vine hotărât din urmă şi care, pentru a deveni LumeaMare trebuie să treacă printr-un sistem de educaţie, bun sau rău, cum o fi, dar tot mai bine decât lipsă. Am mai avut noi discuţia asta şi sunt de acord că a călători e cea mai eficientă cale către o cultură generală solidă, ba chiar promovez acest lucru oricui vrea să mă asculte. Ce ştiu însă în mod sigur e că nu pot să suplinesc un profesor în ştiinţele mai exacte, sau profesoara de pian, asta ca să aleg doar două exemple. Şi nici nu pot să prevăd datele la care vor avea loc concursuri şi alte evenimente şcolare. Aşa că… până să ne facem planuri am aşteptat programul vacanţelor pe anul şcolar 2011-2012, care sună cam aşa:

22 – 30 octombrie – o perioadă bună dacă reuşim să strângem buget până atunci şi nu se strică de tot vremea

24 decembrie – 15 ianuarie – ce bine că e mai mult timp în ianuarie, poate mergem şi noi la ski

7 – 22 aprilie – cât de rece o fi apa în Marea Roşie? Că tare o sa ne fie dor de Egipt până atunci…

Şiiiii 23 iunie – 9 septembrie! Cu multe multe vise!

O, dar câtă cale mai avem încă de străbătut până la următoarea vacanţă mare! Şi câtă matematică, română, câte cântece şi … câte vizite la dentist?

Păi cum să vă spun eu vouă? Vă amintiţi de faptul că LumeaMică nu a deschis gura la dentist. Că deşi echipa de la Dent Estet 4 Kids a făcut tot ce se putea face, am ales în cele din urmă să îi dăm o pauză? Nici nu vreau să mă gândesc acum, după o vară cu dulciuri, îngheţată şi alte răsfăţuri, ce se mai întâmplă cu dinţii ei.

Când prietenii noştri de la Dent Estet ne-au amintit cât de important este să le facem o vizită înainte de a începe şcoala  am zis că trebuie neapărat să dăm mesajul mai departe. E mai bine să nu ajungeţi în situaţia în care o carie devine destul de adâncă (şi atenţie, cariile avanseaza mult mai repede la copii decât la adulţi) şi poate provoca o reacţie de teamă aşa cum experimentăm noi acum. Pentru încercările repetate de a rezolva problema am pierdut multe ore, atât noi cât şi LumeaMică.

E mult mai bine să vă programaţi din timp, acum, mai ales pentru că puteţi beneficia de o primă vizită gratuită, Happy Visit, în care cei mici se vor acomoda şi împrieteni cu medicul stomatolog şi instrumentele sale „înfricoşătoare” :-). Mai e încă puţin şi încep temele şi problemele, nu e de amânat!

Şi mai e un motiv: cine se mai poate gândi la următoarele călătorii când pe copil îl doare o măsea?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.