Şcoala prin Lumea Mare

În rezumatul de astăzi am vorbit despre faptul că elevii ar trebui să fie de mici învăţaţi, din şcoala, să ia decizii. Şi mai sunt încă multe alte aspecte legate de instituţiile de învăţământ de peste tot din lume, fiecare având o părere bună sau proastă despre sistemul educaţional din propria ţară. Ca un simplu exemplu cred că sunt puţine locurile în care copiii sunt învăţaţi cum să gândească, accentul punându-se în general pe ce să gândească.

Ştiu că avem cititori şi prieteni care studiază în alte ţări sau care au copii ce sunt sau ar putea deveni elevi… Mi-ar plăcea să aud astăzi păreri despre şcolile din lumea mare, inclusiv din România, despre avantajele sau dezavantajele unui sistem educaţional, aşa cum îl percepeţi voi. Dacă aţi avea de ales, în ce ţară aţi vrea să vă duceţi copiii la şcoală? Sau în ce ţară v-aţi vedea pe voi continuandu-vă studiile? Sau ce aţi schimba, dacă aţi putea? Şi mai ales de ce?

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.