Şcoala prin Lumea Mare

Şcoala prin Lumea Mare

În rezumatul de astăzi am vorbit despre faptul că elevii ar trebui să fie de mici învăţaţi, din şcoala, să ia decizii. Şi mai sunt încă multe alte aspecte legate de instituţiile de învăţământ de peste tot din lume, fiecare având o părere bună sau proastă despre sistemul educaţional din propria ţară. Ca un simplu exemplu cred că sunt puţine locurile în care copiii sunt învăţaţi cum să gândească, accentul punându-se în general pe ce să gândească.

Ştiu că avem cititori şi prieteni care studiază în alte ţări sau care au copii ce sunt sau ar putea deveni elevi… Mi-ar plăcea să aud astăzi păreri despre şcolile din lumea mare, inclusiv din România, despre avantajele sau dezavantajele unui sistem educaţional, aşa cum îl percepeţi voi. Dacă aţi avea de ales, în ce ţară aţi vrea să vă duceţi copiii la şcoală? Sau în ce ţară v-aţi vedea pe voi continuandu-vă studiile? Sau ce aţi schimba, dacă aţi putea? Şi mai ales de ce?

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.