Cât folosim social media ca să muncim şi cât ca să ne eschivăm?

Cât folosim social media ca să muncim şi cât ca să ne eschivăm?

După plimbarea din weekend, despre care v-am povestit de dimineaţă, am studiat cu jumătate de ochi lista lungă pe care mi-o pregătisem pentru astăzi şi, în loc să mă apuc imediat de ea, am început să mă dau pe Facebook. Cu toată responsabilitatea de altfel, pentru că nimeni nu poate să nege importanţa cifrelor şi a procentelor de cititori care ne vizitează prin intermediul acestui canal. Dar, chiar dacă ştiu că este necesar şi util (şi de cele mai multe ori chiar plăcut!) să îmi petrec o parte din zi interacţionând în social media, tot am momente în care mă simt cumva vinovată că las lucrurile pe care le consider mai importante pe mai târziu. Cum ar fi pregătirea unor articole, citirea unor pagini dintr-o carte… După doi ani în care am folosit mai intens sau mai slab atât facebook cât şi twitter, încă încerc să găsesc o pondere corectă în felul în care îmi împart priorităţile. Capcane sunt de ambele părţi: fie pici în plasa sutelor de mesaje ale miilor de prieteni şi uiţi să te mai scoţi de acolo, fie pierzi firul şi îţi este la fel de greu să revii. Când făceam lecţii de pilotaj pe motocicletă mi se spunea: 70% frână faţă, 30% frână faţă. Şi a naibii că nu îmi ieşea decât 64% faţă şi 36% spate! Glumesc, cine ar putea să fie atât de precis? Dar mă întreb cât din efortul nostru de socializare pe net este muncă şi cât eschivare de la muncă? Care este împărţirea pe procente? 🙂 Şi cum facem să găsim ponderea adecvată, în aşe fel încât să ne rămână timp şi pentru o carte tipărită, din aceea între paginile căreia ne afundăm nasul pentru a ne bucura de mirosul cernelii?

Voi cât timp petreceţi pe net?

Până când vă gândiţi la un răspuns, vă mai dau şi eu câteva motive să citiţi, dacă nu aţi apucat săptămâna trecută, despre Zilele Cetăţii Târgovişte, Caii din Saumur, o Plimbare prin Peridord sau binecuvântarea de a trăi în Australia.  Şi vă invit să continuăm discuţia pe teme precum Şcoala prin LumeaMare, frica de a lua o decizie sau frica de înălţime, despre calitate vs. cantitate în ceea ce scriem, despre viaţa pe două roţi

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.