Tinerii din ziua de azi nu mai sunt ca pe vremea mea…

LumeaMare a ajuns la doi ani. De obicei în astfel de ocazii oamenii se uita în urmă, rememorează întâmplări, locuri, oameni. Eu am de gând să vorbesc despre prezent şi viitor astăzi. Deşi nu o cunosc personal pe Andra Pavel, e un om pe care îl consider prieten. Sunt convinsă că atunci când ne vom întâlni faţă în faţă, o să am senzaţia că o cunosc demult.

De câte ori nu aţi auzit, în jurul vostru: «Copiii din ziua de azi nu mai sunt ca pe vremea noastră… »? Dacă-mi permiteţi expresia, nu-i dracul aşa de negru. Mulţi dintre ei au preocupări pe care noi, la vârsta lor, nici cu gândul nu le gândeam. De exemplu, Andra mi-a trimis acum ceva vreme un mail în care scria aşa:

 «Clubul de Carte (cf. pagina Facebook) e inițiat acum câțiva ani de Oana Stoica-Mujea și abandonat pe parcurs, pe măsură ce alte lucruri au devenit prioritare. După colaborarea mea cu ea, i-am propus să îmi ofere mie libertatea de a-l administra. Așa că am început să lucrez la el. Nu e perfect – intenționez să scot niște pagini, să adaug altele… Nu mă pricep la site-uri și cel care mă ajută nu e oricând disponibil, dar încerc să-l mențin în viață.

 Inițial a fost club de cărți fantasy, de aici și linkul. Între timp, a devenit club de cărți de ficțiune. Iar eu îl voi păstra așa și voi încerca să acopăr toate categoriile de literatură. Încerc să promovez cât de mult pot cărțile românești contemporane. Avem autori buni, dar necunoscuți, tocmai pentru că nu sunt promovați și citiți.

 Este un site unde voi publica păreri de cititor mai mult decât prezentări de coperta 4 (scrise de mine sau dealții). Încerc să iau interviuri scriitorilor români – am deja de la Ivona Boitan (publicat) şi de la Monica Ramirez (în curând, după ce public prezentările unor cărți de-ale ei). De asemenea, voi anunța lansările de carte despre care voi ști, noutăți editoriale, târguri de carte, diferite promoțiide edituri.

E destul de greu, mai ales că a început și școala și am destule proiecte în afara netului. Nu am sponsorizare de la nicio editură – așorganiza și concursuri cu romane drept premii… Poate în timp.

M-ar ajuta mult dacă ați putea să ziceți despre site. Știu că voi sunteți site de călătorii, dar sunt sigură că mulți dintre călători răsfoiesc câte un roman în timpul călătoriilor. »

 Draga Andra, ai tot sprijinul meu de acum înainte. Iar tu, cel care mă citeşti, chiar dacă în mod obişnuit nu comentezi, gândeşte-te ca atunci când tu aveai 17 ani, ţi-ar fi prins bine o încurajare. Contez pe tine!

 Înainte să vă urez o săptămână aşa cum mi-o doresc şi mie, vă mai spun doar ca săptămâna trecută am fost în Perigord sau Nürburgring. Nu uitaţi nici de recomandarea de cazare în Viena sau de Veliko Tavorno, ca tot se apropie sezonul de iarnă şi numai mâine nu-i Crăciun!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.