Toamna se numără evenimentele

Toamna se numără evenimentele

Deşi din punct de vedere meteorologic vara ne-a mai răsfăţat puţin, dacă ne uităm la câte evenimente au loc în jurul nostru, nu mai e niciun dubiu: a venit toamna! Am uneori senzaţia că toamna e o a doua primăvară – altfel de culori, alt aer, dar aceeaşi efervescenţă şi aceeaşi trezire la viaţă, de data aceasta după amorţeala şi concediile de vară. Există o singură diferenţă, pe care o simt eu acum: lumea pare mai grăbită. Finalul de an începe să se simtă mai aproape şi vrem să ne atingem obiectivele, să terminăm bugetele, să spunem şi să facem tot ce ne-am propus anul acesta. Ba mai aud că în anumite locuri au apărut deja ornamentele de Crăciun, ceea ce mi se pare deja aberant! Dar hai să lăsăm spiritul lui Moş Crăciun pentru vremea lui şi să vedem despre ce am mai scris noi săptămâna trecută.

Am început, desigur, cu poveşti de la propriul nostru eveniment, discutând despre călătoria ca o probă a prieteniei. Laura a fost la festivalul Balkanik şi ne-a transmis impresii calde de acolo. Eu am vizitat din nou Bucureştiul cu ochi de turist şi m-am întrebat ce înseamnă şi cât durează dragostea pentru un oraş.  Totodată am făcut o listă şi cu cele mai importante evenimente şi proiecte din online, din punctul meu de vedere! Iar pentru că e toamnă vorbim şi de roadele pământului, aşa că am degustat vinurile Corcova sau am fost invitaţi de către WineRo la Sărbătoarea recoltei, pe plantaţia de la Aliman, în Dobrogea. Abia aştept să vă povestesc şi să vă arăt cum a fost!

Nu am avut parte numai de evenimente, am şi călătorit – către fortul trogloditic Saint Christophe sau în jurul lumii, pe biciclete, alături de Jean Marc şi Marie Sassolas. Şi am alcătuit împreună cu voi o listă cu cele mai importante informaţii legate de transportul spre şi prin Roma – vă mulţumim de ajutor!

La final vă dorim să aveţi parte de o săptămână cu rod bogat şi staţi pe aproape pentru că şi noi mai avem poveşti de cules…

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.