Vreau să devin stewardesă!

Acum ceva timp am primit un telefon de la fata cea mare a unei familii din Maramureş la care ţin foarte mult, deşi nu i-am văzut decât trei zile din viaţă, acum vreo doi ani. Cu accentul ei dulce “maramureşan” mi-a mărturisit un vis, acela de a deveni însoţitoare de bord. Faptul că s-a gândit că eu aş putea să o ajut cu ceva sfaturi m-a măgulit dar, prinsă cu treburile cotidiene, am neglijat rugămintea ei. Mi s-a plâns că deşi a întrebat în stânga şi în dreapta, nimeni nu a putut să îi spună clar ce paşi trebuie să urmeze, într-o primă fază pentru a se pregăti. Trebuie să vă spun că fata mai are doi ani până la bac şi că m-a impresionat voinţa ei şi ambiţia de a o lua din timp cu pregătirile. Şi mai trebuie să vă spun că în familia respectivă toată lumea, cu mic cu mare, munceşte la câmp, în timpul vacanţelor, aşa că e foarte important pentru o tânără să ştie ce cale trebuie să urmeze, căci timpul e limitat! Iar Maria este o fată frumoasă, isteaţă şi curajoasă, nu ar avea de ce să nu încerce să îţi împlinească un vis.

M-am uitat şi eu “în stânga şi în dreapta” pe net dar nu am reuşit să aflu decât informaţii incomplete şi cumva descurajatoare. Aşa că apelez iarăşi la voi şi sper că veţi dori să mă ajutaţi (de fapt nu pe mine, ci pe ea!). Care este procedura de admitere la o şcoală de aviaţie, care sunt costurile şi ce şanse sunt, la final, să îţi găseşti un job în acest domeniu?

Cine poate să o ajute pe Maria?

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.