Despre călătoriile cu bebe… deocamdată în imagini!

Săptămâna trecută am avut următorul dialog cu Camelia, care e informaticiană, voluntar EMMA, ea fiind partea franceză a organizaţiei, mamă  şi soţie.

“Uitasem să îţi spun ceva..Atunci când ai timp, poate scrii ceva despre călătoria cu un copil. Sfaturi practice: cum faci atunci când iei avionul singură cu el, ca să nu se plictisească, cum a reacţionat în general în călătorii, dacă îi dai şi lui să încerce preparate tradiţionale de pe unde mergeţi…Dau numai câteva exemple, sunt sigură că nu doar la asta te gândeşti când pleci cu el. “

“Am să scriu şi despre călătoriile cu bebe.

Am fost până acum cu el :

– în România la 6 luni, în octombrie – acolo ne-a ieşit primul dinţişor

– în Martinica la 10 luni – 7-8 ore de avion

– în România la aproape 2 ani

– în Croaţia la 2 ani

 Urmează Tenerife în decembrie, 2 săptămâni, 4 ore de avion.”

Ştiu că în jur de 25% dintre cititorii noştri au copii, aşa că îi invit să ne împărtăşească şi experienţele lor din călătoriile cu cei mici! Cât, cum, pe unde aţi fost cu ei? Articolele Cameliei, cu sfaturi practice, vin curând!

PS: Vă mai atrag atenţia asupra unui singur lucru: în 15 octombrie are loc un eveniment foarte emoţionant şi frumos, numit Valul de Lumină. Aveţi mai multe detalii aici. Iar dacă, în cercul vostru de cunoscuţi, aveţi părinţi care au pierdut un copil înainte ca acesta să se nască, îndrumaţi-i către EMMA. Nu au de ce să treacă prin asta singuri, atunci când există organizaţii care le pot veni în ajutor. Pentru că, aşa cum spune Camelia: “Când l-am pierdut pe Victor aş fi vrut să beneficiez de un ajutor care să mă pregătească pentru perioada ce a urmat, care să îmi explice ce drepturi am şi cui să mă adresez pentru a fi ajutată.”

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.