Idei de weekend: 14-16 octombrie

Idei de weekend: 14-16 octombrie

Dragilor, până aici ne-a fost cu vremea frumoasă şi călduroasă. De-acum a venit vremea poveştilor la gura sobei, alături de un ceai fierbinte sau de un vin fiert. Chiar dacă vremea s-a răcit, asta nu înseamnă că suntem consemnaţi să stăm în casă când avem atâtea evenimente la care putem merge. Iată recomandările noastre pentru acest weekend şi sperăm noi ca acestea să vă inspire în cazul în care nu v‑aţi făcut deja planuri pentru sfârşitul de săptămână. Şi vă rugăm să nu uitaţi să ne spuneţi şi nouă ce experienţe interesante aţi trăit şi ce locuri frumoase aţi văzut.

Înainte de a parcurge lista cu recomandări, dorim să vă aducem  la cunoștință următoarele:
Pe 15 octombrie se celebrează „Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor”, eveniment ce se desfăşoară anual în Statele Unite, Canada Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene. Este un eveniment emoţionant – se aprind lumânări, în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi. Timp de o oră lumânările sunt lăsate să ardă şi astfel, datorită diferenţei de fus orar, se creează un „Val de Lumină” care face înconjurul globului şi durează 24 de ore. Mai multe informaţii AICI.

Lumea Mare vă doreşte weekend plăcut!

Arad

 • Festivalul Internaţional de Teatru Clasic – festival de teatru (9-16 octombrie).

Argeş

Bacău

 • Raliul Moldovei (14-16 octombrie).

Braşov

Bucureşti

 • Anim’est 2011 – festival internaţional de film de animaţie, ediţia cu numărul şase, în cadrul căruia vor fi proiectate filme de scurt şi lung metraj provenind din 45 de ţări (7-16 octombrie).
 • Festivalul eXplore dance – spectacole, filme de dans, workshop-uri, o masă rotundă, precum şi o serie de evenimente şi programe speciale (1-16 octombrie).
 • Les Films de Cannes a Bucarest – proiecţii ale celor mai apreciate, discutate sau premiate filme din selecţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes (14-20 octombrie).
 • Târgul de toamnă cu dichis – târg de produse tradiţionale şi nu numai (14-16 octombrie).
 • Festivalul berii la Casa Warsteiner (13-30 octombrie).
 • Târgul „Roadele Toamnei” – târg de produse tradiţionale româneşti şi internaţionale şi de obiecte handmade (13-16 octombrie).

Călăraşi

Cluj

 • Festivalul Internaţional „Toamna Muzicală Clujeană” – cel mai longeviv festival de muzică cultă din România a ajuns la cea de-a XLV-a ediţie (30 septembrie – 21 octombrie).
 • Festivalul Internaţional Liszt 200 – eveniment ocazionat de împlinirea a 200 de ani de la naşterea celebrului compozitor (6-27 octombrie).
 • Festivalul Artelor şi Multiculturalismului – festivalul doreşte să promoveze cultura, tradiţiile, obiceiurile comunităţilor participante (14-16 octombrie).
 • Festivalul de film Comedy  – peste 100 de filme, spectacole de stand-up comedy, ateliere de creativitate sau discuţii cu invitaţi din lumea filmului (14-23 octombrie).

Dolj

Iaşi

Ilfov
 • Cupa Olimpia la ciclocross şi mountain bike (15 octombrie).

Maramureş

 • Miting aviatic (15 octombrie).

Mureş

 • Toamna Târnavelor – festivalul dedicat comunităţilor de pe Târnave care au ocazia să-şi prezinte tradiţiile, portul popular şi să promoveze câte un producător local (14-16 octombrie).
 • Târg de artă şi antichităţi (14-16 octombrie).

Sibiu

 • Festivalul Jazz&More – concerte, recitaluri, jam-sessions, prezentări multimedia, colocvii despre muzica contemporană, workshop-uri de tehnică a improvizaţiei (13-16 octombrie).

Suceava

Timiş

Tulcea 

Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.