Sydney – o călătorie în viitor

“Dra Plaiaş, d-voastră sunteţi câştigătoarea bursei exchange pentru Sydney”. Asta era fraza pe care de câte ori mi-o imaginam în lunile dinaintea concursului îmi veneau deja un nod în gât şi lacrimi în ochi şi asta a fost fraza pe care apoi, fericită, i-am urlat-o mamei în telefon în timp ce-i povesteam cum a decurs totul ţopăind pe străzile din jurul universităţii din Padova iar ea, puţin buimacă, încerca să participe la bucuria mea zicându-mi: Bine mamă, dacă asta e ceea ce vrei...deşi nu înţeleg de ce ţii tu aşa morţiş să pleci din nou, chiar până la capătul pământului..”.

Motivul pentru care îmi ardeau din nou tălpile pentru o destinaţie atât de îndepărtată era deoarece participasem, cu un an în urmă, la un fel de conferinţă în care erau explicate, cu lux de imagini, avantajele unui sejur de studiu în Australia şi, deşi nu vă ascund că toate peisajele şi culorile mi-au furat inima, m-a cucerit ire...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.