O dată-n viaţă

- Pentru Ana Maria-

Hai, recunoaşte, ţi-a trecut şi ţie prin cap să-ţi petreci vacanţa într-un castel, nu? De ce nu ai făcut-o până acum? Ai observat cu siguranţă că în general, atunci când călătorim, ne bazăm de foarte multe ori pe recomandările prietenilor. Fii cinstit, câţi prieteni de-ai tăi şi-au petrecut vacanţa într-un asemenea loc? Destul de puţini, aşa-i? Ce-ar fi, în cazul ăsta să fii tu indrăzneţul care încearcă primul?

Nu-mi spune că e scump, pentru că bugetul nu depăşeşte preţul unui sejur la un hotel obişnuit. Eu de exemplu am făcut nişte simulări pentru o vacanţă vara viitoare, pe un site unde sunt listate castele din toată Europa. Preţurile încep de la 290 de euro pe săptămână, cameră dublă pentru două persoane. În general, ţi se va cere şi o garanţie de 200 de euro, care îţi este restituita la sfârşitul vacanţei.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.