Gdańsk, dragul meu oraş adoptat

V-aţi gândit vreodată că un nume poate însemna totul pentru voi? Un simplu nume. Poate că e vorba de numele unei persoane, unei ţări, unei companii sau unui râu. Numele care m-a marcat pe mine este Gdańsk. Prin el îmi voi aminti mereu de prima ieşire din ţara mea, primul zbor cu avionul, prima altă mare decât Marea Neagră, prima altă bucătărie decât cea de-acasă, primele alte tradiţii, altă muzică, alte valori, altă istorie...

Gdańsk este unul dintre cele mai mari oraşe din Polonia, totalizând aproximativ 500.000 de locuitori. Îl pot asemui în primă fază cu Constanţa, dar în afară de faptul că e un oraş port, nu mai are nimic în comun cu Tomisul nostru. Se presupune că numele oraşului provine dintr-o denumire mai veche a unui râu polonez, Gdania (în prezent Motława), pe al cărui braţ s-a construit oraşul de astăzi. Primele atestări documentare sunt încă din secolul X (oficial anul 997)

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Inginer economist, om de marketing în realitate, Laura este un călător debutant, dar cu ochii de vultur ai unui profesionist. Cercetează, despică şi se ataşează de tot ce îi pătrunde în suflet. Îi place mult să scrie, să se specializeze în arta quilling-ului şi să îşi forţeze amatorul aparat foto în cele mai dificile situaţii.