Trei cuvinte: arde, iute, dulce

... sau mai bine-zis combinaţii de cuvinte ca arde-iute, dulce-de-iute. Astfel am ajuns direct la subiectul postului de azi - degustare de condimente ce au în comun un personaj iute-iute: capsaicina.

Sper că reprezentarea de mai sus să nu vă sperie (ce sa fac, obişnuinţa :) ) şi să trecem mai departe la o imagine mai familiară şi anume cea a ardeilor iuţi sau mai bine zis a fructelor de Capsicum annuum, căci da sunt fructe.

Neintrând prea mult în detalii, familia asta e mare rău, şi iute din calea-afară: de la ciuşca românească la verii îndepărtaţi ca jalapeños, chilli, habanero şi Trinidad Scorpion Butch T pepp...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.