Malcesine – una dintre perlele lacului Garda

Ce faci dacă nu eşti o rândunică şi deci nu zbori către ţările calde de cum vine frigul? Eu una, până când nu dau de zăpadă, îmi imaginez sfârşitul de săptămâna ideal cu vreo două pături peste mine şi un ceai cald în mâna sau un pahar de vin cu scorţişoară. Şi ca să treacă vremea asta mai uşor mă tot uit la pozele făcute când soarele era mai zâmbăreţ şi vântul mai drăgăstos.

Şi uite aşa am dat eu de poze dintr-o duminică de iulie petrecută pe coclauri, într-o parte din Veneto cunoscută bine de localnici şi tare îndrăgită de nemţi, dar altfel ocolită de străini: lacul Garda.

Locşorul ăsta e aşa de frumos încât trei regiuni trag de el aşa că Veneto are doar o parte, cea de est; dar făcând turul de jur împrejur, e greu de ales care e cătunul cel mai bine îngrijit, ca şi cum cele trei regiuni s-au luat frăţeşte la întrecere să-ţi prezinte ţie, norocosule trecător, latura lor cea mai at...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.