Cum a devenit Teatrul Evreiesc de Stat zâna bună a elevilor

Nu pot uita ziua în care am călcat pentru prima oară în TES: eram în clasa a IX-a şi ajunsesem acolo însoţită de alte câteva colege, toate la fel de indispuse ca şi mine. Profesoara de logică ne promitea note de 10 pentru participările la spectacole de teatru. Ce credeţi că ştiam noi la 15 ani? Era primul teatru în care intram vreodată (excepţie Ţăndărică) şi cu atât mai incomodă îmi părea experienţa aceasta. Nu mai ţin minte numele niciunui spectacol, nici al vreunui actor, decât că la un moment dat ne uitam la un afiş pe care scria “Maia Morgenstern” şi ni se părea cunoscut de undeva.

Biletul era ridicol de ieftin, în anul 1997 costa cam 3000 de lei, dacă îmi amintesc bine. Pesemne că era susţinut de vreun program guvernamental, însă nu eram suficient de matură ca să înţeleg privilegiul pe care îl aveam atunci. Mergeam u...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Inginer economist, om de marketing în realitate, Laura este un călător debutant, dar cu ochii de vultur ai unui profesionist. Cercetează, despică şi se ataşează de tot ce îi pătrunde în suflet. Îi place mult să scrie, să se specializeze în arta quilling-ului şi să îşi forţeze amatorul aparat foto în cele mai dificile situaţii.