Bucureştiul aşa cum e el

Acum câteva zile am fost la evenimentul Povestind Bucureştiul. Am plecat de acolo impresionată de pasiunea şi timpul pe care unii oameni au puterea să le investească în dragostea pentru acest oraş. Am plecat cu o listă de locuri sau clădiri pe care încă nu le-am văzut şi despre care vă voi povesti la un moment dat. Fiind însă acum vorba despre O fotografie pe zi, am decis să vă arăt o imagine pe care am capturat-o aseară, în centru (cu telefonul, din păcate). Dincolo de nostalgii, dincolo de locurile frumoase ascunse sau la vedere, cred că pot să spun că imaginea de mai jos ilustrează foarte bine Bucureştiul actual, nu e aşa?

Coincidenţă sau nu, tot aseară am primit un mail de la o cititoare, în care se afla următoarea rugăminte:

Zilele următoare o să poposesc niţel în micul Paris şi aş vrea să vă rog să îmi “vindeţi” câteva indicii către nişte locaţii care să mă facă să privesc cu alţi ochi acest Bucureşti ce mi se pare atins de un ritm galopant, parcă lipsit de farmecul vremurilor apuse. Refuz totuşi să cred ca e aşa şi vă cer ajutorul. Ajutaţi-mă să descopăr clădiri care spun o poveste, straduţe uitate, peisaje rupte din poveşti, orice care ar putea să îmi facă inima să tresalte într-un mod frumos.

Ce ziceţi, mă ajutaţi să îi răspund? Voi ce aţi recomanda?

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.