Nu cred în miracolele de Crăciun

Îmi plac foarte mult filmele de Crăciun. Din păcate însă, odată ce-ai văzut unul, ai impresia că le-ai văzut pe toate, pentru că-s făcute pe acelaşi tipar. Şi toate au o constantă: la Crăciun se întâmplă mereu un miracol. De parcă oamenii care nu sărbătoresc Crăciunul nu pot avea parte de miracole.

Ce e un miracol, până la urmă? Şi cui i se întâmplă? Tu, cel care citeşti aceste rânduri, ai avut parte vreodată de aşa ceva?  Mă gândeam astăzi la mine, cea de acum câţiva ani. Aveam o prietenă al cărei vis era să facă dreptul în Paris. Şi făcea tot ce îi stătea în puteri pentru asta: examene la Institutul Francez, dosare de admitere la facultate, muncea ca să strângă bani în plus... Eu nu îndrăzneam să visez la Paris. Ştiam că familia mea nu ar fi putut să îşi permită să mă ajute, aşa cum putea a ei. Însă nu mi-a trecut nici măcar o clipă prin cap să încerc, să lucrez pe lângă facultate, aşa cum făcea ea. Viaţa a făcut în...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.