La ninsoare? Nu, la soare! Benvenuti in Sicilia!

Sicilia te întâmpină cu un cer albastru, cu o mare şi mai albastră, soare din plin, multe lucruri interesante de văzut, magazine de unde îţi fac cu ochiul bijuterii din coral, dulciuri delicioase din migdale şi zahăr topit, oameni calzi şi dornici să-ţi împărtăşească frumuseţea locurilor.

„Iarna? Iarna mergi ori la mai cald ori la mai frig”, spuse Bogdan Teodorescu în deja celebra emisiune Vorbe Grele în care a vorbit aşa de frumos despre Roxana noastră.

Şi între soare şi ninsoare, eu – cum nu ştiu să schiez –  am ales soarele anul trecut şi am petrecut câteva zile în Sicilia, una dintre destinaţiile indicate de d-nul Teodorescu.

E relativ uşor să ajungi în Sicilia, un zbor Wizzair până în Italia şi un altul Ryanair până la Trapani, cumpărate din timp, îţi permit în mai puţin de 3 ore să faci precum bab...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.