Sărbătorile de iarnă în Polonia, un deliciu!

Mi-am trăit primul Crăciun în altă ţară, unde altundeva decât în tărâmul meu de suflet, Polonia. Era iarna anului 2009, plecasem de la cam 5-8 grade Celsius, îmbrăcată aproape primăvăratic, printre altele cu o gecuţă scurtă, mănuşi fără degete şi nişte ghete cu talpă subţire. Acolo, ziua, mă aşteptau -5 grade. În căutările mele premergătoare pe internet găsisem o vreme oarecum normală în Polonia, doar că Varşovia nu e ca Gdańsk-ul, la fel cum nici iarna nu-i ca vara. Situat la Marea Baltică, acest fascinant port este străbătut constant de vânturi tăioase şi fenomene meteo care pe mine, cel puţin atunci, m-au depăşit.

Ca să mă înţelegeţi mai bine, mergând de-a lungul cheiului, din soarele care străbătea chinuit norii scandalagii am ajuns să mă plimb pe sub o ploaie măruntă care îmi i...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Inginer economist, om de marketing în realitate, Laura este un călător debutant, dar cu ochii de vultur ai unui profesionist. Cercetează, despică şi se ataşează de tot ce îi pătrunde în suflet. Îi place mult să scrie, să se specializeze în arta quilling-ului şi să îşi forţeze amatorul aparat foto în cele mai dificile situaţii.