Biserica Sf. Bartolomeu din Brașov

De vei intra în Braşov dinspre vest, nu vei putea sa nu observi turnul inalt ce pazește mândru cea mai veche clădire din oraș, Biserica Sf. Bartolomeu. În exterior se aseamănă cu o fortificație. Zidurile groase, nu prea înalte, lasă loc trecătorului cât să ghicească detaliile ascunse înăuntru.

Ajunși în fața modestei intrări ne întrebăm dacă acesta este locul. Poarta masivă din lemn pare menită să intimideze. Dar încercăm să intrăm oricum. Scârțâitul lung al balamalelor ruginite ne anunță prezența. Dar cui? Nu pare a fi nimeni. Ne propiem de edificiu. Uşa este închisă. Ne mai învărtim puţin şi, când ajungem înapoi, paznicul deja ne aşteaptă cu cheia mare ce va deschide biserica.

Primul lucru pe care îl observăm este aerul rece şi închis. Înaintând printre băncile simple ne uităm de jur împrejur, observând toate detaliile care îi oferă unicitatea: altarul reprezentând răstignirea lui Iisus, orga, trecerile boltite, arcad...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Urmărindu-și una dintre pasiuni, Octavia a hotarât să studieze literatura. O altă pasiune, precum și mare iubire, este muntele. De aceea Octavia vrea să ajungă în cele mai îndepărtate si ascunse colțuri ale naturii. Pentru ea, fiecare călătorie făcută este o aventură plină de emoții și impresii puternice ce trebuie împărtășite cu oricine dorește să asculte.