Carrot cake – prăjitură tipic englezească cu morcovi şi nuci

Am primit de la Ancutza o reţetă ale cărei rădăcini le putem căuta prin Evul mediu. Lăsăm în urmă bucătăria arabă (T'Khabis al-jazar) şi ne îndreptăm cu paşi repezi spre secolele 18-19, când în cărţile de reţete din Marea Britanie apărea carrot pudding. Cel de-al doilea război mondial a readus această reţetă pe mesele britanicilor cu ajutorul Ministry of Food, ea fiind păstrată în aceeaşi formă sau puţin modificată până în zilele noastre. Poate fi considerată o alternativă „sănătoasă” atâta timp cât folosim zahăr nerafinat, făină integrală şi nuci. E drept că introducerea în reţetă a cremei de brânză (undeva prin anii '60) ştirbeşte un pic apelativul de sănătoasă”, dar să trecem  la fapte şi să-i dăm cuvântul autoarei:

Au sosit şi lunile magice de iarnă, când basmele devin realitate, aşa că pe aici ninge domol cu făină, morcovii raşi plutesc precum...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.