My Louvre

Vă spuneam în decembrie că prima mea vizită la Luvru nu a fost tocmai un success. Acum că am ajuns să lucrez aici, lucrurile s-au schimbat oarecum. Dacă te gândeşti mai bine, un muzeu e ca o persoană. Uneori relaţia porneşte cu stângul, însă dacă vă daţi o a doua şansă, lucrurile pot merge foarte bine.

Bine ar fi cu adevărat ca lucrurile să meargă din prima, aşa că de astăzi, voi încerca să vă duc cu mine la Luvru cât pot de des. Fără cozi, fără aglomeraţie şi mai ales,  fără să plătiţi foarte mult. Va trebui însă să vă doriţi să mergeţi acolo: veţi vedea la sfârşit de ce.

Începem astăzi cu câteva sfaturi pentru cei foarte tineri. Vestea foarte bună e că pentru voi intrarea este gratuită. Dacă ai sub 26 de ani, tot ce ai de făcut e să mergi la automate sau la casă şi să ceri un bilet gratuit. Atenţie, ia-l neapărat, altfel cei de la controlul biletelor nu vor fi în...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.