Printre nori pe Transalpina

Cred că ştii cântecul ăla cu printre nori, printre nori, printre nori alergam împreună. Eh, cam asta e senzaţia când eşti pe Transalpina, că eşti suspendat undeva între cer şi pământ. Şi nici nu e de mirare, dat fiind că este cea mai înaltă şosea din România cu ai săi 2,145 m în pasul Urdele, depăşind altitudinea de 2,042 m a Transfăgărăşanului la Bâlea Lac. Ca şi acesta din urmă, Transalpina, legătura dintre Transilvania şi Oltenia, este un drum spectaculos, care te face să-ţi pierzi respiraţia de uimire că mâna omului s-a priceput să îmblânzească încăpăţânarea de piatră a muntelui (Parângul mai precis), creând căi de acces în locuri aparent inaccesibile.

Prima dată am ajuns pe Transalpina în august 2010. Auzisem atât de multe vorbindu-se despre acest drum, încât nu-mi mai puteam stăpâni curiozitatea care începuse să mă roadă din ce în ce mai tare. Ocazia s-a ivit în urma discuţie...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Lorena este absolventă de filologie şi lucrează ca traducător. Călătoreşte pentru că îi place să descopere locuri, să cunoască oameni şi să experimenteze lucruri noi. Pentru ea călătoria este o sursă nepreţuită de cunoaştere şi se bucură să îşi împărtăşească impresiile de drum cu alţi călători din lumea mare.