De ce beau polonezii o dată pe an lapte şi nu votcă

Aşa cum americanii au Thanksgiving, iar românii au Mărţisorul (se pare că şi bulgarii, dar asta-i altă poveste), uite-aşa au şi polonezii o zi a lor, Joia Grasă (Tłusty Czwartek). Mai exact, este specifică întregii Polonii şi părţii catolice a Germaniei.

Sărbătoarea aceasta este celebrată în ultima joi de dinaintea Postului Paştelui de 40 de zile şi probabil că acum v-a fugit mintea la Marţea Grasă (Mardi Gras), a cărei dată se stabileşte pe acelaşi principiu, mai precis ultima zi de marţi înaintea postului. Întâmpinată cu festivaluri în ţări din întreaga lume (Franţa, Anglia sau chiar Brazilia), aceasta este ultima zi în care oamenii se pot bucura de alimentele care le sunt interzise în timpul postului.

Totuşi, marţea nu-i ca joia! În Polonia, Tłusty Czwartek este ceva mai simplă, ch...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Inginer economist, om de marketing în realitate, Laura este un călător debutant, dar cu ochii de vultur ai unui profesionist. Cercetează, despică şi se ataşează de tot ce îi pătrunde în suflet. Îi place mult să scrie, să se specializeze în arta quilling-ului şi să îşi forţeze amatorul aparat foto în cele mai dificile situaţii.