Ţara azulejos-ilor, a cerului luminos, a oceanului învolburat şi a simplităţii locuitorilor, dar şi ţara care se mândreşte cu o arhitectură extravagantă, castele de poveşti, monumente impunătoare sau orăşele pline de farmec ascunse într-un peisaj cu linii verzi în pofida anotimpului, Portugalia – deşi micuţă - te întâmpină cu o multitudine de propuneri de vacanţă. Aşa că fie că alegi să faci turul clasic între Lisabona şi Porto, să vizitezi doar locurile ce sunt clasate în patrimoniul Unesco, cele şapte minuni ale ţării sau cele şapte minuni naturale, să te plimbi de-a lungul coastei Atlanticului sau pe la binecunoscutele locaşuri de cult, va fi mereu greu să reuşeşti să vezi tot ce e de văzut în timpul avut la dispoziţie.

Eu aveam şapte zile şi am plecat cu două vise în bocceluţă: să văd castelul de Pena din Sintra şi să reuşesc să găsesc o grotă a cărei poză o văzusem în in...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.