O săptămână în Portugalia (2)

După ce ieri v-am purtat prin cartierele Baixa, Barrio Alto, Alfama şi Belem ale Lisabonei şi apoi v-am deschis porţile în lumea de basm a Sintrei şi ale ei castele, azi avem pentru voi alte locuri minunate atât din centrul cât şi din sudul Portugaliei.

Obidos

Odidos e un orăşel graţios, înconjurat complet de ziduri printre care te pierzi într-un labirint de străduţe, printre căsuţe albe cu marginile colorate de galben sau albastru şi cu castelul care parcă stă de veghe deasupra întregii aşezări. Noi am ajuns seara, numai bine să lăsăm bagajele şi să ieşim la o plimbare prin micuţul orăşel în căutarea unui loc în care să cinăm şi să mai furăm ceva fotografii nocturne. Nici dimineaţa nu am dat de mulţi turişti, dar numeroasele magazine de suveniruri de pe străduţa principală ne-au sugerat că probabil vara situaţia e...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.