Bucură-te de ce ai!

Luvrul e un muzeu imens.  Ei bine, unii îşi imaginează că e atât de mare, încât are orice operă faimoasă de care au auzit ei.  Într-o zi, în timp ce aşteptăm cuminte într-un colţ pe cineva, un vizitator s-a îndreptat glonţ spre mine, cu următoarea perlă pe buze : « Domnişoară, unde e David ? » Răspunsul firesc: « Care David, domnule? » O privire năucită, urmată de o replică năucitoare: « David, David al lui Michelangelo ». « E la Florenţa, domnule ?!! » « Probabil că de aia nu îl găseam! » « Probabil! »

După însă, mi-am dat seama că deşi sunt deja acolo de două luni, nu prea ştiu nici eu exact care sunt exponatele cele mai cunoscute. În afară de Mona şi Venus, evident. Aşa că într-o seară am plecat la vânătoare, cu gândul la tine, cel/cea care vei citi acum acest articol. Ipoteza e următoarea: o să vii la Paris anul acesta. Că majoritatea turiştilor, o să ai câteva or...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.