Secolul vitezei şi oraşele cele mari, frumoase şi curate

De curând mi-am cumpărat o cărticică, atrasă irezistibil de titlu şi pozele dinăuntru: „Cum se distrau românii odinioară” – de Adrian Majuru.

Acuma, pe bună dreptate, o să vă întrebaţi ce-are sula cu prefectura, pardon, titlul meu cu cartea menţionată. (Apropo, pentru firile sensibile, sula era o unealtă de cizmărie, nu ştiu dacă se mai foloseşte).

Păi, ca să vedeţi de ce mi-a plăcut cartea, recomand să o citiţi, mai ales dacă vă place istoria Bucureştilor. O să aflaţi despre grădinile şi balurile începutului de secol trecut, ba şi de pe la sfârşitul sec.19, o să vă întristaţi de fiecare  dată când mai întoarceţi pagina şi mai descoperiţi vreun monument, fântână sau clădire dărâmată de comunişti, o să vă  amuzaţi aflând despre boierii de pe la 1830 prinşi între portul turcesc şi moda nouă, europeană, impusă vremii, de stăteau săracii „şezând fi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Ina a absolvit psihologia şi după un parcurs profesional în câteva multinaţionale, a ales să-şi asorteze studiile cu munca absolvind astfel şi un master în comunicare. De călătorit e îndrăgostită de când era copil, de aceea a decis să împărtăşească impresii din incursiunile sale.