Vă e dor de vară, soare şi marea cea albastră a Greciei? Atunci poftiţi la o spanakopita, o plăcintă tradiţională grecească cu spanac şi brânză telemea, gustoasă, uşoară, sănătoasă şi tare simplu de făcut. În Grecia se mănâncă de obicei pe post de gustărică dar este foarte potrivită şi pentru mese festive.

Reţeta plăcintei spanakopita este moştenire de la bunica mea grecoaică... sper să vă placă. Kali Orexi! Poftă bună!

Ingrediente pentru a obţine o tavă de plăcintăeu am folosit tava standard de dimensiunea cuptorului:

  • 250 g foi de plăcintă proaspete sau decongelate  - 12 foi erau la mine
  • 350 g telemea de vacă sau oaie - eu am folosit de oaie
  • 500 g de spanac proaspăt, spălat şi curăţ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.