Trasee pentru inimile oraşului meu – partea I

Faine sunt zilele în care ne putem răsfăţa cu o mâncare deosebită, o surpriză sau o mângâiere. Aşa cred că ar trebui să fie toate zilele într-un an, dacă mă întrebi pe mine, pline de iubirea partenerului, a familiei sau a prietenilor. Dar uneori ne pierdem în agenda încărcată sau în rutina cotidiană, astfel încât avem nevoie de zile precum Valentine’s Day sau preferatul meu, Dragobetele, ca să mai respirăm puţină fericire.

Sunt aproape două săptămâni, între 13 şi 26 februarie, în care îţi poţi alege măcar o zi pentru a ieşi din casă alături cel/ cei dragi la un spectacol de teatru. N-ar trebui să-ţi refuzi o asemenea plăcere, având în vedere că mai jos găseşti o listă cu recomandări pentru prima săptămână, cea a lui Valentin, plus câteva informaţii care ţi-ar prinde bine:

13 februarie, adică luni: poate că ai o fire mai nerăbdătoare şi vrei să sărbătoreşti cu o zi mai devreme, aşa că îţi recomand:

Godot Cafe-Teatru, ora 20:00 – “Te iubesc! Te iubesc?”; după “Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon, cu Corina Moise, Liviu Romanescu şi Manuela Hărăbor; acest spectacol amuzant mi-a încălzit o seară de iarnă acum un an în fosta Lăptărie a lui Enache.
Preţ bilete: 35 lei
Durata spectacol: 1 h 15
Locaţie: în Centrul Vechi al Bucureştiului

14 februarie, deci taman de Valentine’s Day:

Godot Cafe-Teatru, ora 20:00 – “Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus“, în regia Doinei Antohi cu Mirela Zeţa şi Andreea Gramosteanu (minunăţiile acelea de actriţe de la emisiunea “Mondenii”), Doina Antohi, Constantin Diţă, Alexandru Conovaru, Pavel Bârsan şi alţi câţiva. La piesa asta n-am fost, dar am citit cartea, fac pariu că şi tu. Pentru o seară aşa plină de romantism, programul de la Godot vine ca untul pe pâine prajtă…
Hai că uitam ceea ce ei au scris în program cu litere de-o şchioapă: muzica va fi interpretată live de Cvartetul de coarde Blade Strings!
Preţ bilete: 35 lei
Durata spectacol: 2 h cu pauză
Locaţie: aceeaşi ca mai sus

Teatrul Mic: ora 19:00 – “Mă Mut La Mama” de Andreas Petrescu şi Gabriel Fătu, cu Adriana Trandafir şi cei doi numiţi anterior. La piesa aceasta am fost de curând şi mi-a plăcut atât de mult încât i-am făcut o mică recenzie pe lumeamare.ro. O poţi citi dând click aici.
Preţ bilet: 25 /12,5 lei
Durata: 1 h 47 fără pauză
Locaţie: zona Grădinii Cişmigiu din Bucureşti

Club La Scena, ora 20:00 – “Dacă te naşti într-o luni, probabil vei muri într-o vineri” de Theo Herghelegiu, aceeaşi regizoare minunată care mi-a oferit “Fata cu cărămidă în gură” despre care am scris mai demult aici. Foarte pe scurt, vei putea urmări 3 poveşti haioase despre 3 cupluri.
Distribuţia: Liliana Pană, Constantin Florescu, Adriana Pârvu, Gabriel Coveşeanu, Mihaela Popa şi Cristian Olaru
Preţ bilet: 25 lei
Durata: nu este specificată, dar din proprie experienţă, începe mai târziu cam cu 15-30 de minute şi durează maxim 90 de minute.
Locaţie: intersecţia Căii Călăraşi cu Str. Mântuleasa

Grand Cinema Digiplex, ora 20:00 – “Omul Pescăruş sau Drumul spre Frumos” reprezintă primul spectacol de teatru acrobatic din România, prezentat de Compania de teatru D’Aya şi având în roluri principale actori precum Marius Manole, Gabriela şi Cristian Iacob, alături de trupă de acrobaţi Xtreme.
L-aş putea numi chiar show, prezent la sol dar şi la 15 metri în aer, povestind fabula zborului şi a împlinirii umane.
Preţ bilet: 60 lei
Durata: aş vrea să nu se termine niciodată.
Locaţie: sala Grand Epika din Băneasa Shopping City

15 februarie, miercuri: nici azi nu-i prea târziu ca să vezi o comedie romantică!

Teatrul Mic: ora 19:00 – “Cum iubeşte cealaltă jumătate” de Alan Ayckbourn: am auzit atât de multe despre piesa aceasta încât abia aştept să treacă zilele ca să îmi fac o părere proprie. Da, mă duc miercuri şi sper să fii şi tu în sală!
Distribuţia: Claudiu Istodor, Adriana Şchiopu, Ovidiu Niculescu, Simona Mihăiescu, Vitalie Bantaş, Rodica Negrea
Preţ bilet: 23 / 20 / 15 / 12 lei
Durata: 2h 30min (cu pauză)
Locaţie: tot în zona Grădinii Cişmigiu

Acestea sunt spectacolele mele preferate pentru primele zile de iubire. Iar dacă te-am influenţat vreun pic încât să dai o şansă unei astfel de seri, îmi vei fi oferit deja cadoul cel mai drag.

Inginer economist, om de marketing în realitate, Laura este un călător debutant, dar cu ochii de vultur ai unui profesionist. Cercetează, despică şi se ataşează de tot ce îi pătrunde în suflet. Îi place mult să scrie, să se specializeze în arta quilling-ului şi să îşi forţeze amatorul aparat foto în cele mai dificile situaţii.