Există vreun 27 februarie de care îţi aduci aminte în mod special?

Întrebarea nu-mi aparţine, ci mi-a fost "oferită" cu generozitate pe Facebook, de către Marian Enache. Eu am un 27 februarie special, de fapt toate sunt speciale, pentru că în 28 e ziua de naştere a prietenei mele cele mai bune. O cheamă tot Alina, cum altfel? Şi ne cunoaştem de atâta vreme, că nici nouă nu ne vine să credem. 16 ani. În fiecare an, în 27 îi pregătesc câteva rânduri, pe care i le trimit pe 28. Câteodată inspirate, altădată deloc.

Ce e cumva ciudat însă la povestea noastră e faptul că în cei 16 ani de când ne cunoaştem, vreo cinci nu ne-am văzut deloc. Ne desparte un ocean, ne despart obligaţii, viaţa de zi cu zi. Însă prietenia a rămas aceeaşi. Ceea ce vă doresc şi vouă. E mare lucru să ai prieteni, iar eu sunt cel mai norocos om din lume când vine vorba de cea mai bună prietenă - pentru că prietena mai bună decât a mea nu are nimeni. E mereu acolo, fie bine, fie rău. Deşi e departe, e atât de aproape....

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.