Schi pe pârtii nebătute. Piemonte, Italia

Amicul meu Marco pare un om ca mine şi ca tine. În timpul săptămânii are un serviciu normal: poate nu poartă chiar un costum la patru ace, dar nimic nu te lasă să ghiceşti  că în weekend devine un dezlănţuit  schior în afara pârtiei.

Schior în afara pârtiei? Oare ce-o fi asta... mă întrebam în timp ce-mi povestea. Până să-l cunosc pe el, pentru mine ecuaţia schiatului era simplă şi clară: schi egal urcat cu instalaţia de cablu(teleferic, telecabină etc) şi coborât pe pârtia amenajată. Eventual şi versiunea mai liniştită a schiului de fond.  Ei bine, uite că există şi schiatul în afara pârtiei; adică te  urci frumuşel pe munte cu propriile picioare şi cu schiurile în rucsac, iar apoi coborî  pe unde vrei tu, pe un traseu liber (deci nu pe o pârtie amenajată), prin coclauri,  prin pădure - libertate deplină - deşi e bine să studiezi temeinic traseul, înainte de a te începe coborârea.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.