Fecioara, regele şi rugul (IX)

Traseul pe urmele Ioanei d'Arc a început din frumoasa Lorena, de la casa natală Domremy la Pucelle. Am trecut apoi prin Auxerre, Chinon, Blois, Orleans, Troyes, Reims, Compiegne. Iar astăzi ajungem la capăt de drum, atât pentru povestea noastră cât şi, din nefericire, pentru a Fecioarei. 

Rouen - amintirea rugului

Venind dinspre Le Havre autostrada a devenit obligatorie (şi gratuită). Ne-au întâmpinat statuia lui Flaubert pe dreapta şi la distanţă, pe stânga, statuia Libertăţii. Port, industrii, indicator de centru istoric lipsă; ca şi în alte locuri, ne-a arătat o tânără doamnă drumul conducându-ne; urmând-o cu maşina am ajuns în oraşul vechi.

Nori grei gri închis pluteau asupra marelui oraş întemeiat acum două mii de ani, al patrulea port al Franţei, împărţit în două de Sena. A început ploaia, am ajuns în Piaţa Târgu...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Gustin Gheorgina (numită de toţi cei dragi Ghiocel) a fost profesoară de limba franceză, a pictat şi a călătorit mult în Europa. Pasionată de lectură şi de călătorii, caută în incursiunile sale prin lumea mare bucuriile pe cate ţi le oferă arta, arhitectura sau frumuseţile naturii.