Să-ţi pierzi vederea şi să devii fotograf. Iată un om extraordinar!

A venit 1 martie, a trecut 1 martie. Pentru primăvară se pare că mai trebuie să aşteptăm. Ce-ar fi însă să aşteptăm într-o notă mai optimistă? Vi se pare că traversăm vremuri grele, că iarna nu se mai termină? E totul gri în jur? Gândiţi-vă atunci cum ar fi să fie negru. Să îţi pierzi vederea în copilărie şi să îţi urmezi totuşi visul şi să devii fotograf. Iată ceea ce eu numesc un exemplu de voinţă.

Evgen Bavcar e sloven, însă trăieşte în Franţa. Puteţi citi mai multe despre el aici. O lectură potrivită pentru un început de săptămână, spun eu. Vă doresc să aveţi energie şi să atacaţi zilele care urmează cu entuziasm şi optimism. E calea sigură să reuşiţi ce v-aţi propus.

În ceea ce priveşte LumeaMare, ne aşteaptă lucruri mari săptămâna asta. Noi ediţii de poveşti, care le vor depăşi pe precedentele, sperăm noi. Excelsior, cum ar spune celebrul profesor din celebrul film al copilăriei mele. Sunt curioasă, îşi mai aduce aminte cineva?

Până una alta, însă, vă aduc eu aminte că săptămâna trecută am fost  în Maroc, în incredibil de albastrul Chafchaouen. Am fost şi în Compiegne, în Franţa, pe urmele Ioanei d’Arc. Cu Ioana ne vom mai întâlni, de altfel. Aşa cum aţi observat, în ultima vreme am început să ne îndreptăm paşii tot mai des spre ţările nordice. Norvegia şi Danemarca au fost vedetele de până acum.

Închei acest articol cu o recomandare de suflet. Mergeţi să vedeţi expoziţia lui Dragoş Lumpan, Ultima transhumanţă. E un obicei atât de frumos, surprins în fotografii minunate: “După ce am umblat 5 ani şi am mers în 6 ţări – suficient cât să înconjor pământul – am aflat un lucru care tot timpul a fost şi este aici: noi, în România, avem oameni frumoşi, locuri frumoase, animale frumoase. Nu ne rămâne decât să observăm această frumuseţe şi să ne bucurăm de ea”.

Să aveţi o săptămână pe sufletul vostru!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.