De 1 aprilie, oferă-i păcăleala vieţii ei: Roma!

De 1 aprilie, oferă-i păcăleala vieţii ei: Roma!

« Cum să merg acum la Paris? Nu e momentul, am atâtea de facut! Nu, nu am cum. » « Ba da mergem, totul e rezervat, vei vedea, o sa fie o săptamână de neuitat. »

 Eu i-am facut surpriza asta mamei, anul trecut. A fost un cadou special, pentru o ocazie specială, şi m-am simţit atat de bine ca pot sa o răsfaţ eu o dată, în loc sa ma răsfeţe ea pe mine! Asadar, noi –  Roxana, Maria si Alina – îţi propunem sa faci şi tu la fel! Plănuieşte un weekend pentru mama ta sau o fiinţă dragă din viaţa ta si de 1 aprilie păcăleşte-o in cel mai original si incredibil mod cu putinţă! Merită, stii bine că merită! Noi am ales patru destinaţii: Roma, Viena, Venetia si Paris. Incepem cu minunata Roma!

Roma

Roma este o alegere minunată pentru cine vrea să se bucure de un weekend din care nu vor lipsi frumosul, istoria, cultura, dar şi mâncarea bună, vinul excelent şi o stare generală plină de energie.

Transport

Biletele de avion pot fi undeva între 130–150 de Euro (low cost) până la 280 – 300 de Euro (un Tarom, de exemplu) pentru două persoane iar dacă urmăriţi oferte puteţi găsi şi cu mai puţin de atât.

Alte detalii despre transportul înspre dar şi prin Roma găsiţi aici 

Cazare

În apropiere de Vatican şi metrou se află Ammiragli Rooms, unde am fost şi unde o cameră poate să ajungă la 80 de euro pe noapte, în funcţie de sezon sau numărul de zile. Alte idei de la cititorii noştri găseşti aici. Important la Roma, ca în orice mare capitală, este să rezervi din timp pentru a găsi cele mai bune variante.

Mâncare

Am confruntat impresiile mele cu cele ale prietenului nostru Paul Farca, norocos pentru că a putut sta la Roma mai bine de un an, şi iată ce vă recomand: pentru o pizza deosebită mergeţi la Dar Poeta, în Trastevere. O pizza la felie excelentă se găseşte şi pe Via Flaminia, lângă Piazza del Popolo, Pizza Rustica. Un sufleu excelent se poate degusta la Panne Vinno e San Daniele . O oprire in Campo di Fiori va poate oferi o bucurie culinară în prima parte a zilei, când e piaţă… nu doar de flori. Tot acolo am aflat că cei mai bun carciofi (anghinare, trebuie să gustaţi!) se găsesc la La Carbonara. Şi dacă tot vorbim de Italia trebuie să încercaţi şi pastele de la Al Simeto, pe Via Simeto! O pauză pentru cea mai bună cafea se face la Sant Eustachio.

 

De neratat

Fiecare îşi face cum crede programul, după gusturi, dar, dacă mergeţi pentru un weekend în Roma vă va fi greu să alegeţi. Aveţi aici nouă propuneri de trasee, pentru a înţelege mai bine cât puteţi face şi vedea într-o zi. Eu personal nu aş rata operele lui Bernini. Apoi, dacă e frumos afară, aş combina o plimbare în parcul Borgheze cu vizita la Galeria Borgheze. Sâmbătă m-aş trezi în zori, să văd oraşul cum se pregăreşte şi Fontana di Trevi fără turişti (foarte posibil şi fără apă la prima oră, am povestit aici. Şi e de la sine înţeles că, dacă tot ajungeţi acolo, trebuie să vedeţi Colosseumul şi să vă alinaţi foamea, pe seară, în Trastevere.

Pentru cei care vor să îşi facă un buget mai exact, am scris Cât costă zece zile la Roma – îl puteţi adapta la mai puţine zile, desigur.

Dacă nu vrei Roma , mergi mai departe, urmează Viena, Veneţia şParis.


Dacă tot ai ajuns până aici, mai fă un pas

Vrem să cunoaștem lumea în mod responsabil, cu atenție și respect pentru toate formele de viață sau cultură. Nu ne interesează turismul de masă și ne pasă de ceea ce lăsăm în urmă, așa cum ne pasă de ceea ce îți povestim ție. Investim timp în pregătirea articolelor, oferim sfaturi pe baza experiențelor personale, nu umplem blogul cu publicitate și promovăm doar produse sau servicii în care credem sau pe care le folosim. Suntem selectivi și pretențioși în alegerile noastre – din respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și din respect pentru cei care ne citesc.

Un mic ajutor din partea ta ne ajută să menținem standardul și spiritul acestui blog. Dacă ceea ce ai citit te-a inspirat, te-a emoționat sau ți-a oferit o informație de care aveai nevoie, dăruiește și tu înapoi un minut și donează pentru a susține LumeaMare. Mulțumim!

Antreprenor şi fondator al LumeaMare.ro, Roxana a părăsit o carieră de 14 ani în publicitate pentru a se dedica unei mari pasiuni: călătoriile. În prezent se ocupă de blog, studiază fotografia și scrie despre călătoriile pe care le face cu familia, despre cultură, natură sau oameni şi despre toate experienţele pe care le trăieşte în lumea cea mare.