Să-ţi ungi sufletul cu lucruri frumoase, şi foile de baclava cu unt

Baclavaua clasică cu nuci o ştim cu toţii, poate îţi aminteşte de dulciurile preparate de bunica dacă eşti din Muntenia ca mine sau de vacanţele în Grecia sau Turcia. Baclavaua este un desert tradiţional grecesc şi turcesc, declinat în zeci de versiuni, toate având ca bază foaia de plăcintă foarte subţire (phyllo), doar umplutura variind după sufletul şi gustul fiecăruia: nuci, alune, fistic, migdale. Siropul are diferite versiuni: apa şi mierea sunt de bază, se poate adăuga suc de portocală, lămâie sau apă de trandafiri. Eu îţi  propun o variantă de baclava cu ciocolată şi nuci: învelişul crocant ascunde o “inimă” catifelată de ciocolată şi nuci, parfumată cu portocală şi lămâie, evident totul fiind bine însiropat în dulce stil oriental. Îmbietoare, cu ciocolată şi foarte simplu şi rapid de preparat: practic trebuie doar să ungi foile şi e gata!

În timp ce pregăteam baclavaua asta şi aşezam fragilele foile de plăcint...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.