Oare fluturii visează? Şi dacă da, ce?

A venit şi la tine, nu? Gata, nu mai ai parte de zăpadă, temperaturile sunt cu plus, ai văzut/primit deja ghiocei, zambile, narcise, raze de soare. Ţi-ai dorit-o atât de mult că parcă nici nu mai eşti în stare să te bucuri de ea. Oricum ai atâtea griji pe cap, şi până la urma primăvara asta e, vorba poetului, doar o copie… Acum vrei vara, să vină vara, să ai concediu, să poţi pleca, să, să, să…

Ca să revin la titlu, nu, eu nu cred ca fluturii visează. Fluturii trăiesc pur şi simplu, şi uneori poate-ar trebui să luăm exemplu de la cei pe care-i consideram mai simpli ca noi şi să nu ne mai punem o mie şi una de întrebări,  să nu ne mai dorim mereu altceva. Nu-i rău faptul că vrem mereu mai mult, o ştii şi tu şi o ştiu şi eu. Dar parcă totuşi… ar fi bine uneori să mai lăsăm Facebook-ul, calculatorul, să mai lăsăm până şi LumeaMare şi să facem o plimbare în parc, ca să ne bucurăm de primăvară! Sau dacă nu în parc, poate mai departe, la Geneva, unde noi am fost săptămâna trecută: “Străzi mai mult sau mai puţin înguste, mici piaţete, uşi masive de lemn, ţâşnitori la tot pasul – te pierzi uşor în atmosfera locului. Explorează străduţele mici care îţi apar în cale, ocoleşte, revino, un mic labirint  îţi va dezvălui puţin câte puţin oraşul. (…) Prin parcul desfrunzit te strecori uşor parcă nevrând să-i deranjezi pe oamenii care joacă dame sau şah, sau care sunt adunaţi la o lecţie de dans.”

 Sau poate, dacă tot e vremea noilor începuturi, faci o călătorie în sufletul tău, aşa cum frumos mi-a spus Liliana săptămâna trecută: “Simţi că ai apărut din haos şi că va veni cândva vremea să te reîntorci în haos. Simţi cât e de preţios timpul acesta finit şi scurt, numit prescurtat viaţă. Îţi este dat ţie, ca un dar preţios să te bucuri de tot ceea ce ţi se dă.”

Bucură-te de primăvară aşadar, om bun! De primăvară şi de viaţă!


Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.