Biciclete şi lalele – o combinaţie perfectă

Dacă afirmaţia din titlu conţine vreun sâmbure de adevăr - şi, crede-mă, îl conţine, pentru că nu cred să fie ceva mai frumos decât să pedalezi uşor în mijlocul naturii printre câmpii de flori şi ciripit de păsărele, avansând lent în adierea jucăuşă a vântului şi având tot timpul să te bucuri de ceea ce vezi - atunci o vacanţă pe bicicletă în Olanda primăvara ar trebui să fie prima pe listă.

Dacă Italia e ţara scuterelor, Olanda, aşa plată cum e ea, e cu siguranţă ţara bicicletelor: îi vezi pe toţi, de la mic la mare, de la tenişi la pantofi cu toc sau cravată, pedalând hotărâţi prin oraşe, iar cantitatea de piste de biciclete, semafoare sau parcări speciale îţi spune clar că tu, cel din maşină, eşti o minoritate suportabilă. Într-adevăr cele 15 milioane de locuitori au cam 12 milioane de biciclete pe care le folosesc pentru mers la serviciu, la şcoală, la plimbare, aşa că acest mijlo...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.