Far breton – prăjitură cremoasă cu prune uscate

Far breton este un desert tradiţional francez din zona Bretania, o regiune plină de mister, mituri şi spirite, unde legendele sunt sculptate până şi în stâncile care înfruntă imensitatea oceanului. Poate că bretonii au inventat acest desert aşa de alb inspiraţi de spuma valurilor oceanului sau dimpotrivă pentru a se simţi în pace şi siguranţă în intimitatea casei, departe de furtună... pentru că e într-adevăr o prăjitură cu efect liniştitor.

Far breton este un desert simplu de făcut, cu ingrediente originale şi la îndemâna tuturor... are o consistenţă cremoasă şi catifelată ca de budincă iar prunele, romul şi coaja de lămâie îi dau un parfum plăcut. Aşa cum le stă bine tuturor reţetelor tradiţionale, şi cea de far breton are diferite versiuni; eu am folosit-o pe cea a faimosului patiser C. Felder.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.