Meravigliosa Toscana. Il ponte del Diavolo

Construcţiile ciudate, mai ales dacă sunt vechi, sunt adesea învăluite de o aură de mister şi musai de o legendă, de preferat cât mai infernală. în Italia există un pod numit chiar Podul diavolului! "Il ponte del Diavolo" se găseşte în însorita şi liniştita Toscana: straniu, adevărată bijuterie arhitecturală construită în secolul al XIV-lea, a rezistat în timp parcă pentru a-şi confirma legenda.

 Legenda "infernală" spune că a fost odată, tare demult, un meşter priceput care primi poruncă să construiască un pod la Borgo a Mozzano... dar ce meşterul lucra ziua, noaptea dispărea. Lunile treceau, iar construcţia nu avansa. Într-o noapte meşterului îi apăru Diavolul, care îi propuse să-i dea o mână de ajutor, pretinzând în schimb dreptul de lua primul suflet care va păşi apoi pe pod. Meşterul acceptă târgul şi ca prin miracol podul fu ridicat chiar în acea noapte. Meşterul reuşi însă să-l înşele pe diavol făcând în aş...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.