Ţipar sau ghidon prin Delta del Po

Recunosc că nu am fost niciodată în Delta Dunării. Ştiu că e cea mai mare din Europa şi, din ce văd din multitudinea de poze de pe internet, e şi incredibil de frumoasă şi se mănâncă foarte bine, dar ori distanţa ori timpul avut la dispoziţie m-au blocat mereu.

Dar am încercat să-mi spăl păcatele vizitând de câteva ori Delta del Po care e chiar aproape de unde locuiesc eu, Padova. Po, denumit şi "uriaşul domol" e râul cel mai lung al Italiei, traverseaza tot nordul pe o distanţă de 650km până la Marea Adriatică unde se crează delta, una dintre cele mai vaste zone umede europene şi mediteraneene. Nu vreau să vă zăpăcesc cu numere şi statistici, nu le ştiu nici eu, ceea ce merită ţinut minte e că Delta del Po e o zonă minunată, în mare parte încă necunoscută, care merită să fie parcursă fără grabă, zăbovind asupra peisajelor molcome, asupra caselor rustice dar primitoare şi gustând încet din emo...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.