Samlor kari / Traditional khmer chicken curry

 Este adevărat că a trecut ceva vreme de la Poveştile cambodgiene, ne-am rostogolit să prindem Iordania de un capăt şi nu am apucat să scriu de Samlor kari, ceea ce au degustat participanţii la evenimentul cu pricina.

Pentru că prin blogosfera românească sunt oameni mai umblaţi prin lume şi prin ale bucătăriei, despre Cambodgia şi experienţa culinară a ţării poţi găsi articole detaliate la  Radu Popovici pe blog. Mi-am permis să dau un citat:

Bucătăria cambodgiană combină gustul delicios de proaspăt al celei vietnameze, adâncimea şi opulenţa celei indiene, versatilitatea celei chineze şi aromele şi aspectul pictural al celei thailandeze, la care se adaugă un pic de rafinament francez. 

Pe blogul său poţi citi mai multe despre condimentele utilizate în această reţetă.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

De profesie farmacist, Alexandru este pasionat de fotografie și gastronomie. Sunt două hobby-uri care de multe ori se împletesc foarte bine. Îi place să călătorească, să surprindă prin lentila aparatului natura, oamenii şi locurile pe care le descoperă.