Despre un iaz roşu

Prietena noastră Liliana, care scrie minunat pe Plăcerea de a călători, a publicat săptămâna trecută un articol cu peisaje dintr-o altă lume, nu departe de Roşia Montană.

Nu am cum să-i trec cu vederea îndemnul : « Nu am o opinie avizată asupra exploatării, să înţeleg ce riscuri există. Însă că orice necunoscător, pentru a putea judeca, minimul necesar pe care îl pot face e să dau o fugă până acolo, aşa-i? Să văd cu ochii mei ce se întâmplă ... Ceea ce vă încurajez şi pe voi să faceţi! Nu ascultaţi pe unul sau pe altul, e suficient să ajungeţi în zonă, să simţiţi aerul, să vedeţi apa roşiatică. (...)E incredibil de roşu acest iaz, într-un colţ. Toamna era un roşu şters, molatec. Acum e însă un roşu sângeriu, înfricoşător şi contrastant. Cred că doar în filmele de groază mai poţi vedea aşa ceva... Ce-ar mai veni străinii în căutarea lui Dracula pe-aici, dac-ar şti!»

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.