Les Intouchables, à voir d’urgence!

Cu vrăji numai de el ştiute, prietenul meu informatician mi-a dat un film, acum vreo patru luni. Les Intouchables în franceză, Invincibilii în româneşte. De fiecare dată când am apăsat  play, am mutat repede la alt film, pentru că atmosfera era foarte gri şi apăsătoare, în primele secvenţe. Doi bărbaţi într-o maşină, urmăriţi de poliţie, unul din ei tetraplegic. Nu prea părea genul de film care să te facă să zâmbeşti la sfârşit, iar eu de asta aveam nevoie.

Duminica trecută însă m-am aşezat în canapea hotărâtă să îl văd. Cât mă înşelasem până atunci! E exact genul de film despre speranţa, prietenie, dragoste, şi în plus, lucru pe care nu îl ştiam, bazat pe o poveste reală.

Nu vreau să vi-l povestesc, o să vă spun doar ca Philippe, aristocrat rafinat, suferă un accident de parapanta şi îl angajează pe Driss, abia ieşit din închisoare, ca asistent personal. Totul par...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Alina crede în potenţialul turistic al ţării ei. De aici secţiunile în engleză şi franceză ale blogului. Una dintre plăcerile ei cele mai mari, atunci când scrie pentru LumeaMare, e să stea de vorbă cu alti călători, pe site sau pe pagina de Facebook LumeaMare. E sociolog şi locuieşte în Paris de câţiva ani.