Budincă de orez cu şofran. Cu dragoste, de pe insula Gotland

Ne place, pe LumeaMare, să vă spunem cate-n lună şi stele, atunci când vine vorba despre bucătărie. Să încercăm împreună noi savori şi să experimentăm reţete îndrăzneţe. Astăzi însă, o să facem budincă cu orez. Dar, vă asigur, dragii mei, aşa budica n-aţi mai mâncat!

Reţeta vine hăt, de departe, tocmai de pe Insula Gotland! Şi e parfumată cu şofran, condimentului Crăciunului. E o budincă specială, care trebuie făcută cu dragoste, în timp ce şoptiţi o vrajă, pentru că anul ce vine să fie bun şi plin de noroc pentru toată lumea. Şi din când în când, atunci când simţiţi că grijile de zi cu zi va apăsa, o puteţi face iar, şoptind aceeaşi vrajă. Iar grijile se vor duce pe pustii!

Ingrediente pentru patru porţii:

200 g. orez pentru fiert (în Suedia e special, din acela care fierbe repede şi se face moale, specific orezului în lapt...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.