Coasta Amalfitană cea cu vino-ncoace

Începusem să scriu o prezentare a Coastei Amalfitane dar apoi am şters tot: mă gândesc că nu mai are nevoie de nici o prezentare! Ca orice coastă care se respectă (Eva lui Adam îţi spune ceva?)  şi zona asta e păcatul şi ispăşirea la un loc: seducătoare şi irezistibilă, orgolioasă şi capricioasă, greu de cucerit dar ispititoare, neruşinată dar sfioasă, primitoare şi fugace în acelaşi timp. Cine vine pentru chic & glamour va pleca satisfăcut, tot aşa cum va pleca mulţumit şi cel ce vine în adidaşi şi beţe de nordic walking ce-i ies de prin rucsac, doritorul de cultură sau fanul shopping-ului de calitate.

Dacă e adevărat că extremele se atrag, atunci aici ştiu că au făcut treabă bună. Apă cristalină, soare şi frumos cam 10 luni pe an (şi garantez pentru asta pentru că la începutul lui noiembrie eram în mânecă scurtă, tot aşa cum eram şi la începutul lunii mai), o multime de golfuleţe în care te poţi...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.