Lemon drizzle cake: prajitură englezească cu lămaie şi mac

E o zicală englezească care mie-mi place tare mult "When life gives you lemons...make a lemonade"...când te afli într-o situaţie neplăcută încearcă s-o întorci în favoarea ta. Au dreptate englezii, dar dacă dai peste nişte lămâi parfumate încearcă şi prăjitura asta solară şi delicioasă şi o să vezi cum viaţa îţi surâde tare dulce :).

De altfel, lemon drizzle cake, este o prăjitură cu lămâie şi mac tipică englezească, gustoasă, niţel însiropată şi cu un gust foarte pronunţat şi parfumat de lămâie. Dacă ar fi s-o descriu aş zice că pare o limonadă cu consistenţa unei torte. Seminţele de mac sunt facultative, nu se prea simt la gust dar  estetic adaugă o notă de bună dispoziţie.

Prăjitura este foarte simplă şi repede de preparat, practic se mixează toate ingredientele, se dă la cuptor şi apoi se însiropează. Însă ingredientul secret al prăjiturii sunt lămâile: trebuie...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.