Dacă toată lumea visează să viziteze Italia oare italienii unde visează să ajungă? Nu e evident o părere unanimă, zicala “câte capete atâtea păreri” există şi la italieni, dar pot să vă asigur că pe loc de cinste se află Irlanda.

O fi din cauza ierbii de un verde atât de puternic încât trebuie să-ţi pui ochelarii de soare, o fi din cauza temperaturilor răcoroase atunci când în Italia ţi se topeşte îngheţata de la mână până la gură, o fi numărul mare de castele şi ruine cenuşii atât de diferite de splendoarea arhitecturii italiene, o fi veselia petrecăreaţă  a irlandezilor şi ale lor păduri pline de zâne, spiriduşi, pitici şi alte arătănii magice sau o fi berea Guinness. Cert e că Irlanda îi atrage ca un magnet pe toţi din jurul meu aşa că mi-a fost impos...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Marea pasiune a Mariei pentru limbile străine, pasiune împărtăşită şi cu ai ei elevi, a devenit cu timpul pasiunea pentru oamenii care le vorbesc şi locurile în care aceştia trăiesc. Convinsă că lumea asta e doar o ţară mai mare, îi place totuşi să verifice această convingere de cum are o zi liberă, mai ales că încă nu a învăţat să reziste tentaţiei de a profita de cât mai multe bilete low-cost. Simţindu-se acasă oriunde, a ales să se oprească pe tărâmuri italiene, dar i-ar plăcea să rămână câţiva ani pe fiecare continent.