Meravigliosa Toscana. Lucca

În inima Toscanei te aşteaptă un orăşel numit Lucca, un loc care degajă o energie extraordinară,  tipic italienească. Străduţele întortocheate te îmbie să le străbaţi alene, pe oriunde ai lua-o dai peste o biserică sau un monument: nu degeaba Lucca este poreclit oraşul celor o sută de biserici şi turnuri.

Oraşul vechi este cuprins între zidurile medievale, perfect conservate, care-i sunt simbol. Ridicate între 1504 şi 1654, zidurile  au fost transformate într-o minunat bulevard suspendat, de unde poţi admira monumentele şi oraşul. Şi chiar dacă nu eşti un ciclist convins, experienţa de a pedala pe zidurile unei cetăţi e de neratat...Peste tot centre de închiriat  biciclete de toate felurile, cu oră sau cu ziua, evident!

Pe jos sau cu bicicleta Lucca,  îţi oferă la tot pasul câte ceva de văzut

Cândva în Lucca existau peste 13...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.