Meravigliosa Toscana. Barga

Într-o însorită dimineaţă de noiembrie am descoperit încântătoarea cetate Barga, o mică bijuterie medievală ascunsă printre dealurile Toscanei, nu departe de Lucca. Barga a primit recunoaşterea oficială de unul dintre cele mai frumoase oraşe italieneşti şi de orăşel "slow", ceea ce îl recomandă  călătorilor în căutare de locuri mai liniştite şi departe de turismul de masă.

Străduţe întortocheate şerpuiesc pe dealuri formând, un labirint care te conduce spre impunătorul Duomo de unde poţi admira o privelişte panoramică. Istoria şi monumentele se împletesc cu viaţa de zi cu zi a locuitorilor... în faţa  Domului un cuplu de bătrâni stă tihnit de vorbă în timp ce bătrânica împleteşte un pulover.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonații la newsletter.

Ești deja abonat? Introdu adresa de email în câmpul de mai jos pentru verificare.


Nu ești deja abonat? Abonează-te acum!

Deşi câteodată visează la o călătorie în jurul lumii, Anca crede că putem găsi locuri minunate şi la doi paşi de casă, important e cum privim... aşa că, fiind stabilită in Italia, s-a decis s-o exploreze în lung şi-n lat alături de simpaticul ei căţeluş. Pasionată de natură, artă si gastronomie, e mereu în căutarea unor noi experienţe genuine, fie că e vorba de un sport extrem sau de tradiţii uitate. Când nu călătoreşte se dedică cu drag grădinăritului pe balcon şi experimentelor culinare, prin prăjiturile sale încercând să recreeze atmosfera din călătoriile făcute sau doar imaginate.